Mme Sabi So-TaraOVarma, mnd-11

Madame Sabi So, TaraOedayrajSinghVarma2021. Mme Sabi ook een dorpeling is lid van het ondernemersnetwerk Kimmedorp & Co, lid van de SERK (Soc. Economische Raad Kimmedorp). By HellenJGill2021-Kimmedorp
Madame Sabi So-TaraOedayrajSinghVarma, Kimmedorp-HellenJGill2021

Als men een bepaalde leeftijd bereikt en krakkemikkig is, moet men bepaalde zaken regelen. Dus voert Mme Sabi So een gesprek met een begrafenisonderneemster over de crematie.

Eerste vraag welke kist wilt u? Er komen foto’s van allerlei prang prang kisten. Mme Sabi So wil het goedkoopste van het goedkoopste. De ondernemer begrijpt dat niet, maar mme Sabi So zegt, ik word verbrand dus ook die kist, waarom moet ik een dure kist verbranden? Verder moet de kist rood geverfd worden en een rode vlag erop. Weer snapt de ondernemer er niks van.

Dus mme Sabi So legt uit dat ze socialiste is tot in de kist. En legt uit waar haar inspiratie vandaan komt – Karl Marx, Anton de Kom. De onderneemster is een zeer jonge vrouw, en kent deze namen niet. Ai baja, de jeugd van tegenwoordig, dus in plaats van een gesprek over de crematie, volgt een hele politieke verhandeling, arm kind, ze viel zowat in slaap.

Toen kwam de vraag welke muziek. “Strijdliederen”. Aha, zegt de jongedame strijdliederen van het Leger des Heils. Nu was mme Sabi So, helemaal de kluts kwijt – strijd liederen van het Leger des Heils? Nee, zegt mme Sabi So, ik bedoel de Internationale, Bread and Roses, Bandera Rosa en Bella Ciao. Nooit van gehoord, zegt de ondernemer, dan moet uw familie er maar zelf voor zorgen. Ik vrees dat de familie en vrienden van mme Sabi So veel werk erbij zullen krijgen, maar dat begrafenisondernemers ook een bredere opleiding moeten krijgen en misschien een update-politieke-scholing?
Madame Sabi So-TaraOedayrajSinghVarma2021